Συνεργασία Λιβανέζικης και Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Aλγερία: Ημερίδα ευαισθητοποίησης κατά του ντόπινγκ
1 Φεβρουαρίου, 2022
Η Ελλάδα ευχήθηκε καλή τύχη στην Ολυμπιακή ομάδα
2 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λιβάνου, Boutros Edmond Jalkh, επιθυμεί στενότερη συνεργασία με την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής απευθύνθηκε στον Κινέζο Πρέσβη στον Λίβανο, Qian Minjian, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Λιβανέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής στην Baabda στις 19 Ιανουαρίου.

Ο Πρέσβης Qian παρέδωσε μια προτεινόμενη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και ευχαρίστησε την Ολυμπιακή Επιτροπή του Λιβάνου για την υποδοχή. Ο Πρόεδρος Jalkh δήλωσε ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων με την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή και επίσης ευχήθηκε στην Κίνα μια επιτυχημένη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022.

Οι δύο τους συζήτησαν επίσης τις διοικητικές και υλικοτεχνικές προετοιμασίες για τη συμμετοχή του Λιβάνου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, όπου ο Λίβανος θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές στο αλπικό σκι και στο δρόμος αντοχής.

Ο Πρέσβης Qian ενημέρωσε επίσης τους οικοδεσπότες του για τα μέτρα που λαμβάνουν οι κινεζικές αρχές για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των αθλητών και των επισήμων στους Αγώνες του Πεκίνου από την πανδημία Covid-19.