Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων «Oράν 2022»

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης πρόσφερε εξοπλισμό σε αθλητές με ειδικές ανάγκες
24 Ιουλίου, 2020
Η καμπάνια #DÉFI2024M της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής
27 Ιουλίου, 2020

H συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν 2022 έγινε υπό την προεδρία του Sid Ali Khaldi  (Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού) που είναι επίσης Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και παρουσία της Υφυπουργού για τον υψηλό αθλητισμό, Salima Souakri.

Εγκρίθηκαν τέσσερα βασικά σημεία σχετικά με την αθλητική υποδομή. Έχουν δοθεί σταθερές οδηγίες ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε οι υποδομές να είναι έτοιμες εγκαίρως.

Δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για το δεύτερο και το τρίτο σημείο αυτής της συνάντησης, σχετικά με τη γενική οργάνωση και την οικονομική πτυχή, έχοντας υπόψη ότι η επιτυχία των Αγώνων εξαρτάται κυρίως από την καλή οργάνωση.

Όσον αφορά τη χρηματοοικονομική πτυχή, παρατηρήθηκε ότι πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των δημόσιων πόρων. Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί επίσης να προσπαθήσει να βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης, εκτός από τον κρατικό προϋπολογισμό, στοχεύοντας χρήματα από συμβόλαια χορηγίας.

Η τέταρτη πτυχή που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσε την επικοινωνία και την προώθηση των Αγώνων. Δόθηκαν οδηγίες στην Οργανωτική Επιτροπή να σχεδιάσει μια αποτελεσματική επικοινωνιακή στρατηγική προκειμένου να εξασφαλίσει τη σοβαρή προώθηση αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος σε ολόκληρο το έθνος αλλά και εκτός της χώρας.

Ο Sid Ali Khaldi στην ομιλία του τόνισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μεσογειακή συνάντηση που οργανώνει η Αλγερία για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 1975, στο Αλγέρι.