Στο Ηράκλειο οι Μεσογειακοί Beach Games του 2023

Η Αλβανική Ολυμπιακή Επιτροπή γιόρτασε με πρόσφυγες την Ολυμπιακή Ημέρα
20 Οκτωβρίου, 2021
Yπεγράφη το συμβόλιο της διοργανώτριας πόλης για τους Μεσογειακούς Beach Games «Ηράκλειο 2023»
22 Οκτωβρίου, 2021

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Beach Games 2023. Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων ενέκρινε ομόφωνα τον φάκελο συνυποψηφιότητας που κατέθεσαν οι τρεις παραλιακοί Δήμοι (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου), με την πλήρη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού της Ελλάδας.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Υποψηφιότητας, Ελευθερία Αξιώτη και Κώστα Λιακόπουλο, παρουσία των Δημάρχων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, Βασίλη Λαμπρινού, Γιάννη Σέγκου και Μενέλαου Μποκέα, αντίστοιχα.

Το «Ηράκλειο 2023  πρότεινε -για τους 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου- 8ήμερη διεξαγωγή (2-9 Σεπτεμβρίου 2023) με έξι αγωνίσματα άμμου στην παραλία του Καρτερού:

> Βόλεϊ

> Ποδόσφαιρο

> Χάντμπολ

> Τένις

> Πάλη

> Καράτε,

τρία αγωνίσματα θαλάσσης στην παραλία της Αμμουδάρας (κωπηλασία, κανόε και κάιτσερφ), άλλα τρία στην παραλία Μαλλίων (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και τρίαθλο) και ένα στο κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ, την τεχνική κολύμβηση.

Η Τελετή Έναρξης προγραμματίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, της Λήξης στο Στάδιο Ελευθερίας και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της διοργάνωσης.