Στο Δημαρχείο του Τάραντο η σημαία των Μεσογειακών Αγώνων του 2026

H Oλυμπιακή Ημέρα 2020 στην Αλβανία
6 Ιουλίου, 2020
O εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας 2020 στην Τυνησία
9 Ιουλίου, 2020

H σημαία των Μεσογειακών Αγώνων του 2026 κυματίζει στο Δημαρχείο του Τάραντο παρουσιάζοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες, τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση που θα διοργανώσει η ιταλική πόλη μετά από πέντε χρόνια.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της περιοχής Πούλια Michele Emiliano και ο Δήμαρχος της Πόλης, Rinaldo Melucci, υπέγραψαν το καταστατικό της Οργανωτικής Επιτροπής της 20ης έκδοσης των Μεσογειακών Αγώνων.

Η τελετή έγινε στο Δημαρχείο και σύμφωνα με το καταστατικό, η Περιφέρεια και ο Δήμος είναι υποστηρικτές και ιδρυτές της Οργανωτικής Επιτροπής ενώ συμμετέχουν η Κυβέρνηση, η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI), η Ιταλική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Επαρχία του Τάραντο.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διεργασίες για τη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής που είχαν σταματήσει προσωρινά λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο του Τάραντο: «Σήμερα άρχισε η πορεία για το Τάραντο 2026. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε έτοιμο το masterplan των Μεσογειακών Αγώνων και σχεδιάζουμε στην αρχή του 2021 να ξεκινήσουν τα πρώτα εργοτάξια που έχουμε προγραμματίσει».