Στη Morana Palikovic Gruden το βραβείο της ΔΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός»

Σημαντικές αποφάσεις στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες
5 Απριλίου, 2019
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σήκωσε Λευκή Κάρτα
9 Απριλίου, 2019
Όλα

New York | United States 19 MARCH 2019 IOC Women in Sport Awards Winner for Europe IOC 2019 #WomenAndSportAwards Winner for Europe: Ms Morana Palikovic Gruden (Croatia). An experienced sports official, she has been pivotal in increasing the number of women holding managerial positions at European, national and local level. @hrv_olimp_odbor #WomenInSport Photography by Greg Martin/IOC

Η Morana Palikovic Gruden, αντιπρόεδρος της Κροατικής Ολυμπιακής Επιτροπής (COC), απονεμήθηκε στις 19 Μαρτίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) στους δικηγόρους της IOC 2019 για την ισότητα των γυναικών και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

Σε συνεργασία με τις γυναίκες του ΟΗΕ, το βραβείο αυτό απονέμεται στις γυναίκες, μία για κάθε ήπειρο, που διακρίθηκε για την υπεράσπιση και την ηγεσία τους στην προώθηση των κοριτσιών και της συμμετοχής των γυναικών στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Η Morana, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Iσότητας των φύλων στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές από το 2005, είναι ο νικητής της Ευρώπης.

Πρώην αθλήτρια σε διάφορα αθλήματα, δημοσιογράφος και πολιτικός, δραστηριοποιείται στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό και στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Είναι επίσης ΄Πρόεδρος της Επιτροπής Χειμερινών Αθλημάτων στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Κροατίας και Πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας Πατινάζ.