Πάνω από 7000 παιδιά στο Κόσοβο συμμετείχαν στην Ολυμπιακή Ημέρα

Oι στολές της Ολυμπιακής ομάδας της Σερβίας για το Τόκιο
5 Ιουλίου, 2021
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν χωρίς θεατές
8 Ιουλίου, 2021

Πάνω από επτά χιλιάδες παιδιά από 16 δήμους γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα 2021 στο Κόσοβο στις 21 Ιουνίου 2021. Μετά από την περσινή διακοπή λόγω της πανδημίας COVID-19, τα παιδιά μπόρεσαν να συμμετάσχουν στο Olympic Day run στις δικές τους πόλεις.

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσσυφοπεδίου (ΚΟΚ) Ismet Krasniqi τόνισε τη σημασία της Ολυμπιακής Ημέρας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους δασκάλους και τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να αθληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να εμπνευστούν από την ηρωϊδα του Κοσόβου Majlinda Kelmendi και πολλούς άλλους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, εκατοντάδες μαθητές οργάνωσαν μια πεζοπορία στην κορυφή του βουνού Luboten. Επιπλέον, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου, σε συνεργασία με την οργάνωση «Ας καθαρίσουμε το Κόσοβο» γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στις 4 Ιουνίου 2021. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Πανεπιστημιακό Κλινικό Κέντρο του Κοσόβου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ολυμπιακής Επιτροπής, άλλων στελεχών των αθλητικών ομοσπονδιών, αθλητών και στελεχών. «Φύτεψαμε το Ολυμπιακό δέντρο σήμερα, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε από κοινού ένα μήνυμα διατήρησης ενός καθαρού, ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως το Νοσοκομείο, και σε άλλα μέρη που φιλοξενούν αθλητικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσόβου.