Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι χώρες – μέλη της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Παρίσι.
Κατέκτησαν συνολικά 172 μετάλλια στο σύνολο των 1036 που δόθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ποσοστό 16,6% επί του συνόλου των μεταλλίων που απονεμήθηκαν. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιβεβαίωση του ζωτικού και ουσιαστικού ρόλου των Μεσογειακών Αγώνων στην προώθηση του Αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αξιών και αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.
Τα χρυσά μετάλλια ήταν 46, τα ασημένια ήταν 57 και τα χάλκινα 69 σε σύνολο 2348 αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς από τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη Γαλλία που πήρε την 5η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με 643 μετάλλια, εκ των οποίων τα 16 χρυσά, τα 26 ασημένια και τα 22 χάλκινα, αλλά και στην Ιταλία που ήταν 9η. Η ιταλική ομάδα κατέκτησε 40 μετάλλια, με 12 χρυσά, 13 ασημένια και 15 χάλκινα.
Η Ισπανία ήταν 15η με πέντε χρυσά, τέσσερα ασημένια και εννέα χάλκινα μετάλλια.
Ιστορία έγραψε η Αλβανία κατακτώντας τα πρώτα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι δύο χάλκινα και τα πήραν στην πάλη, με τον παλαιστή Chermen Valiev να κερδίζει το χάλκινο στην κατηγορία των 74 κιλών στην ελευθέρα και τον Islam Dudaev στην κατηγορία των 65 κιλών.
Σε τέσσερα αγωνίσματα, οι αθλητές στο βάθρο προέρχονται από χώρες της Μεσογείου.
Στον τελικό του τριπλούν: χρυσό Jordan Diaz – Ισπανία, ασημένιο Pedro Pichardo – Πορτογαλία, χάλκινοAndy Diaz Hernandez – Ιταλία.
Στο τένις, στο μονό των ανδρών: χρυσό Novak Djokovic Σερβία, ασημένιο Carlos Alcaraz Ισπανία. Χάλκινο Lorenzo Musetti – Ιταλία.
Στην ποδηλασία BMX στους άνδρες: χρυσό Joris Daudet – Γαλλία, ασημένιο Sylvain Andre – Γαλλία, χάλκινο Romain Mahieu – Γαλλία.
Στο κάνοε σλάλομ, στο καγιάκ των ανδρών: χρυσό Giovanni De Gennaro – Ιταλία, ασημένιο Titouan Castryck – Γαλλία, χάλκινο Pau Echaniz – Ισπανία.