Ο Πρόεδρος της Κύπρου παρέδωσε την κυπριακή σημαία στην Ολυμπιακή Ομάδα

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιππούσης εκφώνησε ομιλία εκ μέρους του Προέδρου της Τόμας Μπαχ στην έναρξη της 64ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ
12 Ιουνίου, 2024
O εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στη Σερβία
22 Ιουνίου, 2024
Όλα

ΠτΔ – Παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για την παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρέδωσε τη σημαία της Κύπρου στην Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας στο Ολυμπιακό Σπίτι, στη Λευκωσία.

Μέχρι στιγμής, η κυπριακή ολυμπιακή ομάδα αριθμεί έντεκα μέλη: Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Μαριλένα Μακρή (ILCA6 /Ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάππα (IQFoil/Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία), Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική), Σοφία Ασβεστά (Τζούντο/ -52Kg), Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία), Έλενα Κουλιτσένκο (Άλμα εις Ύψος/Στίβος) και Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή/Σκητ).

Οι έξι από τους 11 αθλητές μετέχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος.