Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΕΟΕ απέδωσαν τον τελευταίο χαιρετισμό σεβασμό στον Πρόεδρο Kocijančič

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2020 ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου
22 Σεπτεμβρίου, 2020
Ο Abderrahamne Hammad είναι ο νέος πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αλγερίας
28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στην τελετή για τη μνήμη του Προέδρου των ΕΟΕ Janez Kocijančič, ο οποίος απεβίωσε την 1η Ιουνίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Grand Hotel Union παρουσία της γυναίκας του πρώην Προέδρου, Andreja και της κόρης Nike.

«Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει τόσο πειστικά για τη σημασία του αθλητισμού για την εκπαίδευση, για την αλληλεγγύη, για τις κοινωνικές αξίες, για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των λαών. Ή όπως θα έλεγαν τώρα, κατά οποιασδήποτε μορφής διάκριση», δήλωσε ο Πρόεδρος Μπαχ. «Και ο Janez δεν μιλούσε μόνο για αυτό, ζούσε γι’ αυτές τις αξίες.»

«Ήταν ένας από τους πιο πολύτιμους συμβούλους στο Ολυμπιακό Κίνημα», συνέχισε. «Κάποιος που μπορούσε να δει μερικές φορές καταστάσεις από διαφορετική οπτική γωνία, που έδινε ιδέες για το πώς να προσεγγίσεις μια πρόκληση. Και αυτό ήταν κάτι που εκτιμούσα πάντα. »

Στην τελετή, απονεμήθηκε στον ο Kocijančič μετά τον θάνατο το Order of Merit σε αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στην υπόθεση του ευρωπαϊκού αθλητισμού και της πίστης του στα Ολυμπιακά ιδανικά. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΕΟΕ Zlatko Matesa απένειμε το βραβείο διαταγή στη σύζυγο και την κόρη του Kocijančič μαζί με τον Πρόεδρο Bach, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο των Niels Nygaard, τον Γενικό Γραμματέα των ΕΟΕ, Raffaele Pagnozzi, τον Αναπληρωτή Ταμία Peter Mennel, τον Υπουργό Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού της Σλοβενίας Dr. Simona Kustec και τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβενίας Bogdan Gabrovec.