Η ΔΟΕ είναι «πλήρως αφοσιωμένη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

To Tόκυο παρουσίασε κινούμενα πικτογράμματα
27 Φεβρουαρίου, 2020
Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2021 στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Ταξιδιού και Μεταφορών “Siaha”
2 Μαρτίου, 2020

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Tomas Bach δήλωσε ότι η ΔΟΕ είναι πλήρως αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα παρά την απειλή της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο Bach τόνισε στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη ότι η ΔΟΕ «είναι πλήρως αφοσιωμένη στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο που αρχίζουν στις 24 Ιουλίου.

Σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια του Καναδού μέλους της ΔΟΕ, του Dick Pound, που υποδήλωνε ότι διάστημα τριών μηνών για να αποφασιστεί η τύχη των Αγώνων, ο Bach απλά είπε: «Δεν θα προσθέσω καύσιμα στις φλόγες της φημολογίας».

Ο Bach, σύμφωνα με το Kyodo πρόσθεσε:  «Η προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων και την ασφάλεια των αθλητών ταυτόχρονα. Αυτό το κάνουμε σε συνεργασία με τις ιαπωνικές αρχές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας και πολλές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές».

Πρόσθεσε: «Για τη ΔΟΕ, είναι αλήθεια αυτό που είπαμε συνεχώς ότι οι προετοιμασίες για το Τόκιο 2020 συνεχίζονται με στόχο την διοργάνωση επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι».