Ο 34ος Διηπειρωτικός Κολυμβητικός Αγώνας του Βοσπόρου

Μαρόκο: Εκπαίδευση των προπονητών υψηλού επιπέδου
29 Αυγούστου, 2022
H Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφτηκε την Ολυμπιακή Επιτροπή της Πορτογαλίας
5 Σεπτεμβρίου, 2022

Περίπου 2.400 κολυμβητές από τις πέντε ηπείρους κολύμπησαν από την Ασία στην Ευρώπη με την ευκαιρία του 34ου Διηπειρωτικού Αγώνα Κολύμβησης στο Βόσπορο στις 21 Αυγούστου.

Ο αγώνας των 6,5 χιλιομέτρων διοργανώθηκε από την Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή (TOC), σε συντονισμό με τον Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης και με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ο Αντικυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Niyazi Erten, ο Πρόεδρος της TOC και μέλος της ΔΟΕ Uğur Erdener και ο πρόεδρος της Αυστριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Karl Stoss ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων που παρακολούθησαν τον αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με το θέμα «Αθλητισμός για όλους”.

«Ο αγώνας του Βόσπορου είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της δύναμης του αθλητισμού να ενώνει εδώ και 34 χρόνια, συγκεντρώνοντας κολυμβητές από όλο τον κόσμο στον μοναδικό Βόσπορο της Κωνσταντινούπολης με θέμα «Αθλητισμός για όλους». Συγχαίρω ολόψυχα κάθε έναν από τους συμμετέχοντες και ευχαριστώ ιδιαίτερα το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού, την Κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, τον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης και όλους τους δημόσιους φορείς, χορηγούς και εθελοντές μας, για τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση μας», είπε ο Καθ. Uğur Erdener.