Μήνυμα του Προέδρου της ΔΕΜΑ κ. Amar Addadi για το χαμό του X. Α. Σάμαρανκ
1 Αυγούστου, 2016
Ο WADA καλεί τους εταίρους του να πουν ΟΧΙ! στο ντόπινγκ
1 Αυγούστου, 2016

JAS_ISIDOROS KOUVELOSΟ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ δεν ήταν απλά ένας Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Ήταν ο ηγέτης εκείνος που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και δημιούργησε μια άλλη εικόνα του Ολυμπιακού Κινήματος. Μια εικόνα πιο ρεαλιστική και ταυτόχρονα το ίδιο ρομαντική. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν επί των ημερών του πιο ελκυστικοί και συνάμα πιο αποδοτικοί.

Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ παρακολουθούσε το Ολυμπιακό Κίνημα από κοντά και ήταν πάντα έτοιμος να δώσει λύσεις σε ότι εμπόδιζε την ανάπτυξη του. Ήταν διορατικός και εξαιρετικός διπλωμάτης και πάντοτε είχε μια καλή κουβέντα να πει σε όλους εκείνους που εργάζονταν για να φέρουν σε το δύσκολο έργο της Οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήξερε να κρατάει ψηλά τον θεσμό του Προέδρου της Δ.Ο.Ε. και ποτέ δεν προκάλεσε με την συμπεριφορά του, συναδέλφους και αντιπάλους του.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και να τον συναντήσω αργότερα σε διάφορες εκδηλώσεις του Ολυμπιακού Κινήματος. Τελευταία είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του, στο γραφείο του, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Ήξερε πάντα να σε εντυπωσιάζει με τις ιδέες του ακόμα και τα τελευταία αυτά χρόνια της ζωής του.

Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ αγαπούσε τους Μεσογειακούς Αγώνες και το πάντα τους θεωρούσε ως την καλύτερη ευκαιρία συνένωσης των λαών της λεκάνης της Μεσογείου.

Είναι βέβαιο ότι η απώλεια του κάνει φτωχότερο το Ολυμπιακό Κίνημα, γιατί ακόμα και μετά την αποχώρηση του το 2001, ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται ακούραστα και να προωθεί τον Ολυμπισμό με κάθε τρόπο.

Και για όλα αυτά που κατάφερε, ένα είναι το βέβαιο: ότι θα μείνει στην μνήμη μας ως ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος.