Οικονομική βοήθεια από την ΑΝΟC στην οικογένεια των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών

Η Μεσογειακή οικογένεια συναντήθηκε ξανά
27 Μαΐου, 2020
Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Εκπαίδευση στο σπίτι» της Αλβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής
30 Μαΐου, 2020

H Eνωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) ανακοίνωσε ότι θα παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για να στηρίξει στις προετοιμασίες τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών.

Η απόφαση της ANOC ελήφθη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Αναπληρωτή Προέδρου της ANOC, Robin Mitchell, των Αντιπροέδρων της ANOC, του Γενικού Γραμματέα της ANOC και του Διευθυντή Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της ΔΟΕ.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε μετά την ανακοίνωση της ΔΟΕ να προσφέρει οικονομική ενίσχυση ως απάντηση στην κρίση COVID-19 και συζητήθηκε πώς η ANOC θα μπορούσε επιπλέον να βοηθήσει τις Ολυμπιακές Επιτροπές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που εντοπίστηκαν σε ερωτηματολόγιο της ANOC, το οποίο στάλθηκε σε όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές τον Μάρτιο. Τα κεφάλαια που θα διατεθούν στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα είναι διαθέσιμα κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες και θα τα διαχειριστούν οι οι πέντε ηπειρωτικές Ενώσεις καθώς η Ολυμπιακή Αλληλεγγύη.