Η Βραδιά των Γάλλων Πρωταθλητών του 2019

Δημιουργήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή Milano Cortina 2026
12 Δεκεμβρίου, 2019
Το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκυο αποκαλύφθηκε και είναι έτοιμο για τους Αγώνες
17 Δεκεμβρίου, 2019

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Eιδίκευσης και Επίδοσης (INSEP), η Γαλλική Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (CNOSF) και η Γαλλική Παραολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (CPSF) βράβευσαν από κοινού τους Γάλλους Παγκόσμιους και Ευρωπαίους πρωταθλητές του 2019 στα Ολυμπιακά  και Παραολυμπιακά αθλήματα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στη Βραδιά των Πρωταθλητών.

Ο Πρόεδρος της CNOSF Denis Masseglia, η Πρόεδρος της CPSF Marie-Amélie Le Fur και ο Ghani Yalouz, Γενικός Διευθυντής του INSEP, υποδέχτηκαν τους αθλητές του γαλλικού αθλητικού κινήματος στο Halle Maigrot του INSEP. Οι ευρωπαίοι και παγκόσμιοι πρωταθλητές βραβεύτηκαν μαζί με τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αθλημάτων στην κατηγορία των νέων και των ανδρών/γυναικών.

Με επιδείξεις καρφωμάτων, ξιφασκίας και ποδηλάτου καθώς και παρουσιάσεις τραμπολίνου και ρυθμικής γυμναστικής αλλά κι ένα βίντεο για  το «Παρίσι 2024», η βραδιά είχε συγκινητική στιγμή με τη βράβευση του Boris Diaw, για την τεράστια καριέρα του. Ο πρώην αρχηγός της γαλλικής ομάδας μπάσκετ έλαβε ένα δώρο από τα χέρια του Denis Masseglia και έγινε ο ήρωας ενός αυτοσχέδιου τραγουδιού που ερμήνευσε ζωντανά το δίδυμο Odah και το Dako.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Αθλητικής Υπηρεσίας, Claude Onesta, έκανε μία ομιλία και επιβεβαίωσε τις φιλοδοξίες του Οργανισμού για την ανάπτυξη των αθλητών υψηλού επιπέδου. Η παρουσίαση του Tony Estanguet, Προέδρου του «Παρίσι 2024», αποτύπωσε το πνεύμα όλων των νεαρών μελών του Insep για τους Αγώνες που θα λάβουν χώρα σε πέντε χρόνια …