Η τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων θα είναι «ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό έργο»

To Οran θα γίνει η πρωτεύουσα του Μεσογειακού αθλητισμού
19 Ιουνίου, 2022
Eπίσκεψη της ΔΕΜΑ στο Μεσογειακό Χωριό του Oran
23 Ιουνίου, 2022

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις τελετές έναρξης και λήξης της 19ης έκδοσης των Μεσογειακών Αγώνων  Oran 2022, μουσικολόγος Salim Dada, διαβεβαίωσε ότι η τελετή που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο θα είναι «ένα πλήρες καλλιτεχνικό έργο με σύγχρονες τεχνικές».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Salim Dada ανέφερε ότι «η τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώμων θα είναι μια σπουδαία τελετή που θα βιώσει η Αλγερία για πρώτη φορά μετά την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. Θα είναι ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό έργο με όλα τα εκφραστικά στοιχεία τόσο από πλευράς σεναρίου, χορογραφίας, σκηνικών και σεναρίου με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής».

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί από μια συμφωνική ορχήστρα που αποτελείται από περίπου εκατό μουσικούς. Θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές κινήσεις σε μια έκταση 9.000 τετραγωνικών μέτρων και θα χρησιμοποιηθούν 500 drones για το σκοπό αυτό, μαζί με σόου ήχου και φωτός καθώς και πυροτεχνήματα.

Η καλλιτεχνική παρουσίαση της τελετής έναρξης περιλαμβάνει τη συμμετοχή 800 ατόμων, μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες, χορευτές, τεχνικοί εικόνας και φωτισμού, πρόσθεσε ο Salim Dada, που είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής και σεναριογράφος της παράστασης.

Το σενάριο θα τονίσει τις πολλαπλές πτυχές του αλγερινού πολιτισμού, τον αντίκτυπο του αλγερινού πολιτισμού στη λεκάνη της Μεσογείου καθώς και τη συμβολή των αλγερινών προσωπικοτήτων στον ανθρώπινο πολιτισμό.