Η Τακτική Συνέλευση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου

Η ΔΕΜΑ θρηνεί την απώλεια του Nasser Al Saied, Γενικού Γραμματέα της Συριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
18 Ιουλίου, 2023
Ο Pierre Jalkh επανεξελέγη Πρόεδρος στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Λιβάνου
22 Ιουλίου, 2023

Η Τακτική Συνέλευση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου (COK) πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα και συμμετείχαν 35 από τους 51 συνέδρους.

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου, Dušan Simonović, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους: «Η περίοδος από την προηγούμενη Συνέλευση μέχρι σήμερα αποτέλεσε μια πρόκληση για εμάς ως οργανισμό, αλλά αντιμετωπίσαμε όλα τα εμπόδια με θάρρος και αποφασιστικότητα. Αυτή η χρονιά είναι προολυμπιακή και επομένως είναι πολύ πιο περίπλοκη από τις προηγούμενες και πιο απαιτητική,  λαμβάνοντας υπόψη τους πολλούς πολυαθλητικούς αγώνες έχουμε μπροστά μας και θα λάβουμε μέρος. Επιπλέον, του χρόνου μας περιμένει η κορωνίδα του Ολυμπιακού κύκλου – οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι».

Ο Πρόεδρος Simonović ευχαρίστησε επίσης τους αθλητές, τους προπονητές και το προσωπικό για την ακούραστη δουλειά και την αφοσίωσή τους. «Ανυπομονώ για ένα κοινό ταξίδι προς την επίτευξη νέων αθλητικών στόχων και την επίτευξη κορυφαίων αποτελεσμάτων».

Η Συνέλευση ενέκρινε την Οικονομική Έκθεση για το 2022, η οποία περιελάμβανε την Έκθεση του Ανεξάρτητου Ελεγκτή για τις χρηματοοικονομικές πράξεις, καθώς και την Έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου.