Η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας επισκέφτηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο

O Kheireddine Barbari διορίστηκε Chef de Mission της Ολυμπιακής αποστολής της Αλγερίας
1 Ιουνίου, 2024
Το 7ο εργαστήριο του έργου «Φωνή των Γυναικών στον Αθλητισμό» στην Κροατία
7 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο πραγματοποίησε η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας κατά το επίσημο ταξίδι στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης.

Την Πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο Καλλιμάρμαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Κολυμπάδης. Η Πριγκίπισσα άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές της ιστορίας του σταδίου που φιλοξένησε τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την κατασκευή του και την διοργάνωση των Αγώνων της Αθήνας το 1896 μέχρι την εξέλιξή του στη σύγχρονη ιστορία.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Μουσείο του Σταδίου όπου στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπροστά στις αφίσες και τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργάνωσε η Ιαπωνία, στο Τόκιο το 1964, στο Ναγκάνο το 1998 και πρόσφατα στο Τόκιο το 2020.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  εξέφρασε τη χαρά στην Πριγκίπισσα που επέλεξε να επισκεφθεί το Παναθηναϊκό Στάδιο τιμώντας το Ολυμπιακό κίνημα και τόνισε ότι Ελλάδα και Ιαπωνία συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μέσω της πολύτιμης κληρονομιάς που άφησαν οι διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στις δύο χώρες, εμπνέοντας ολόκληρες γενιές με τις αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη.