
Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα ξεκίνησε επίσημα στη Γαλλία
3 Απριλίου, 2025Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Μάλτας (MOC) συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Erasmus+ SAFE HARBOUR, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2025 για τη βελτίωση της διασφάλισης στον ευρωπαϊκό αθλητισμό.
Την Ολυμπιακή Επιτροπή της Μάλτας εκπροσώπησαν η Charlene Attard, Διευθύντρια Αθλητισμού, και η Eleanor Bezzina, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών.
Το έργο SAFE HARBOR στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητα του ευρωπαϊκού αθλητικού κινήματος να ανταποκρίνεται σε ανησυχίες και παραβιάσεις προστασίας, ταξινομώντας τις αντιδράσεις διασφάλισης εντός και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έτσι, ενημέρωση για τη δημιουργία Εθνικών Στρατηγικών, Ευρωπαϊκού Πλαισίου Ανταπόκρισης και Ευρωπαϊκού Δικτύου για Ασφαλή Αθλητισμό (ENSS).
Το έργο SAFE HARBOR θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2025 έως τον Ιούνιο του 2027 – υπό την καθοδήγηση του Γραφείου EOC EU. Το SAFE HARBOR συγκεντρώνει μια διάσημη κοινοπραξία που περιλαμβάνει Διεθνείς Ομοσπονδίες (International Biathlon Union, International Ice Hockey Federation) Ευρωπαϊκές Oλυμπιακές Επιτροπές που είναι μέλη της ΔΕΜΑ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Πορτογαλία, Σλοβενία), η ΔΟΕ και ειδικοί και ερευνητές από το Thomas More and Asser Institute
Το έργο SAFE HARBOR είναι μια εταιρική σχέση συνεργασίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Προγράμματος Erasmus+ 2024.