Η Microplus Informatica μέλος της μεγάλης Μεσογειακής Οικογένειας της ΔΕΜΑ  

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Kids Love Sports» για παιδιά προσφύγων
30 Μαΐου, 2021
H Γενική Συνέλευση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαρόκου
2 Ιουνίου, 2021

Με την ευκαιρία της 70ης επετείου των Μεσογειακών Αγώνων, η Διεθνής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων σύναψε μια πολύ σημαντική συμφωνία εταιρικής σχέσης με την Microplus Informatica, πρωτοπόρο στην παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Ιταλία. Η Microplus Informatica είναι η πρώτη εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται στο νεοσύστατο εμπορικό πρόγραμμα της ΔΕΜΑ, στην κατηγορία «Υπηρεσίες χρονομέτρησης, βαθμολόγησης και διαχείρισης δεδομένων».

Η συμφωνία της ΔΕΜΑ με την Microplus Informatica έχει όφελος και για τα δύο μέρη και στόχος είναι η σημαντική βελτίωση των Μεσογειακών Αγώνων και των Μεσογειακών Beach Games, προσφέροντας στις διοργανώτριες πόλεις,  τεχνολογικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που θα εξασφαλίσουν μια καλή διοργάνωση. Η ΔΕΜΑ πρέπει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τα μπροστά, προς την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό, επενδύοντας στην τεχνολογία, την καινοτομία και τη χρήση διαδραστικών προγραμμάτων, με στόχο τη βελτίωση των Αγώνων και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές.

Η εμπειρία της Microplus στον Αθλητισμό και η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει σε μεγάλες διεθνείς διοργανώνεις πολλαπλών αθλημάτων εγγυώνται την επιτυχημένη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων αυτής της δεκαετίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Microplus Informatica για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη ΔΕΜΑ».

Eκ μέρους της Microplus Informatica ο Mauro Cedrani είπε: «Ακριβώς 70 χρόνια μετά τους πρώτους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλεξάνδρεια το 1951, είμαι περήφανος που η Microplus συνεργάζεται με τη ΔΕΜΑ για την παροχή βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων για όλες τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, για την περίοδο 2021-2026. Επιπλέον, για τη Microplus η συνεργασία αποτελεί μέρος ενός διεθνούς προγράμματος ενοποίησης της εταιρείας που έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της στον τομέα του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια και το οποίο επιτρέπει στη Microplus να συμπεριληφθεί μεταξύ των πιο εξειδικευμένων εταιρειών για την παροχή λύσεων σε διεθνές επίπεδο, ειδικά για εκδηλώσεις πολλαπλών αθλημάτων.»

Σχετικά με τη ΔΕΜΑ

H Διεθνής Ένωση Μεσογειακών Αγώνων αποτελεί την ένωση των 26 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Μεσογείου που είναι αναγνωρισμένες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο ρόλος της είναι να προωθήσει τον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, καθώς και τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύουν, μεταξύ των χωρών της περιοχής.

Η ΔΕΜΑ έχει την αποκλειστική κυριότητα των Μεσογειακών Αγώνων και των Μεσογειακών Beach Games και κατέχει όλα τα δικαιώματα που σχετίζονται με τους αγώνες, καθώς και τα δικαιώματα που σχετίζονται με την οργάνωση, την εκμετάλλευση, τη μετάδοση και την αναπαραγωγή τους με οποιοδήποτε τρόπο. Οι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελούν για τις χώρες της Μεσογείου το σπουδαιότερο πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι επόμενες εκδόσεις των Μεσογειακών Αγώνων έχουν προγραμματιστεί στο Οράν (Αλγερία) το 2022 και στο Ταράντο (Ιταλία) το 2026. Οι Μεσογειακοί Beach Games θα διεξαχθούν στο Πέζαρο (Ιταλία) το 2023. Η ΔΕΜΑ έχει έδρα στην Αθήνα (Ελλάδα).

Σχετικά με τη Microplus

Η Microplus είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, με έδρα το Τορίνο (Ιταλία), με υποκαταστήματα στο Μιλάνο, το Παρίσι, τη Λωζάνη, την Πράγα και καλύπτει όλους τους τομείς για τη χρονομέτρηση, τη βαθμολόγηση, τις υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων, τις υπηρεσίες CIS, τα τηλεοπτικά και τα virtual γραφικά για ένα άθλημα ή για multisport αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, η Microplus παρείχε τις λύσεις και τις υπηρεσίες της σε μεγάλα διεθνή γεγονότα όπως οι χειμερινές και θερινές Πανεπιστημιάδες του 2019, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ 2019, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA 2019, το καλοκαιρινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας 2019, ο Γύρος της Ιταλίας  (2000-2019), το Συνέδριο της ΔΟΕ το 2017, τα Προολυμπιακά τουρνουά της FINA, το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθώνιου της FINA 2020, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της LEN (τελευταία δεκαετία), οι Αγώνες των Γαλλόφωνων χωρών, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών 2017, οι Ισλαμικοί Αγώνες 2017 κ.α.