Η Μεσογειακή αθλητική οικογένεια θρηνεί την απώλεια του Mustapha Zekri

O Πρόεδρος της Σερβικής Ολυμπιακής Επιτροπής Bozidar Maljkovic μπήκε στο Hall of Fame του Ισπανικού μπάσκετ
21 Οκτωβρίου, 2023
Η Κροατική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την εκστρατεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
24 Οκτωβρίου, 2023

Μεγάλη απώλεια για την αθλητική οικογένεια της Μεσογείου αλλά και για το αθλητικό κίνημα του Μαρόκου αποτελεί ο θάνατος του Mustapha Zekri σε ηλικία 87 ετών, μετά από μάχη με σοβαρή αρρώστια.

O Colonel Major Mustapha Zekri διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαρόκου, πρώην Πρόεδρος της Βασιλικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής του Μαρόκου και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη σε κάθε θέση με την οποία υπηρέτησε τον αθλητισμό.

Επαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της γυμναστικής και του αθλητισμού στο Μαρόκο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά του στην καλλιέργεια του αθλητισμού στη μεσογειακή λεκάνη μέσω της ΔΕΜΑ και αυτός ήταν ο λόγος που το 2015 του απονεμήθηκε το Order of Merit – η ύψιστη διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων σε προσωπικότητες του αθλητικού χώρου – από τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΜΑ Amar Addadi.

Ο Colonel Major Mustapha Zekri που σε νεαρή ηλικία ήταν πρωταθλητής της γυμναστικής, μεταξύ άλλων διετέλεσε:

  • Πρόεδρος της Βασιλικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής του Μαρόκου για 37 χρόνια, από το 1975 έως το 2012.
  • Επίτιμος Πρόεδρος της Βασιλικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής του Μαρόκου από το 2016.
  • Ταμίας, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαρόκου.
  • Αρχηγός της Αποστολής του Μαρόκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, της Σεούλ το 1988, στη Βαρκελώνη το 1992 και στην Ατλάντα το 1996.
  • Γενικός Γραμματέας της Μαροκινής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ και Αντιπρόεδρος της Μαροκινής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Davide Tizzano και ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης, εκφράζοντας το σύνολο της Μεσογειακής αθλητικής οικογένειας με επιστολή στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Μαρόκου εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους.