Η Kolinda Grabar-Kitarović από την Κροατία γίνεται μέλος της ΔΟΕ και της ΔΕΜΑ

Υπό την αιγίδα της ΔΟΕ οι Μεσογειακοί Αγώνες «Οράν 2022»
20 Ιουλίου, 2020
To Oλυμπιακό Κίνημα ενωμένο ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
23 Ιουλίου, 2020

Η 136η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), η πρώτη σύνοδος που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, εξέλεξε πέντε νέα μέλη μετά από πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10 Ιουνίου.

Τα νεοεκλεγέντα μέλη της ΔΟΕ είναι τέσσερα ανεξάρτητα μέλη και ένα μέλος του οποίου η εκλογή συνδέεται με τη λειτουργία εντός μιας Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ανάμεσά τους είναι η κα Kolinda Grabar-Kitarović από την Κροατία, ένα ανεξάρτητο μέλος και το νεότερο μέλος της Μεσογειακής αθλητικής οικογένειας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με την εκλογή της, η κ. Kolinda Grabar-Kitarović γίνεται μέλος της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Η Kolinda Grabar-Kitarović είναι Κροάτης πολιτικός και διπλωμάτης που διετέλεσε Πρόεδρος της Κροατίας από το 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2020. Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1968 και είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε στην προεδρία μετά τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές της χώρας το 1990 και την ανεξαρτησία της το 1991. Σε ηλικία 46 ετών, έγινε επίσης το νεαρότερο άτομο που ανέλαβε την προεδρία.

Πριν από την εκλογή της ως Προέδρου της Κροατίας, η Grabar-Kitarović κατείχε διάφορες κυβερνητικές και διπλωματικές θέσεις. Ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από το 2003 έως το 2005, η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών και

Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης από το 2005 έως το 2008 και βοηθός γενική γραμματέας στο ΝΑΤΟ για τη δημόσια διπλωματία από το 2011 έως το 2014.

Εχει λάβει το βραβείο Fulbright Lifetime Achievement Award ενώ της έχουν απονεμηθεί και πολλές ακόμα τιμητικές διακρίσεις.