Οι κληρώσεις Beach Handball και Beach Soccer για την Πάτρα 2019

H Kύπρος τερμάτισε 2η στους 18ους Aγώνες των Μικρών Κρατών της Ευρώπης
9 Ιουνίου, 2019
Mία τοιχογραφία για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Πάτρα 2019»
11 Ιουνίου, 2019

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των τουρνουά Beach Handball και Beach Soccer των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019.

Στο Beach Handball ανδρών, η Ελλάδα επέλεξε, ως διοργανώτρια, να συμμετάσχει στο Group B’, στο οποίο θα βρει απέναντί της την κάτοχο του τίτλου στους Μεσογειακούς Παράκτιους της Πεσκάρα το 2015 Τυνησία και τις Ιταλία, Μάλτα, Λιβύη και Αλβανία.

Στο Group Α’ κληρώθηκαν οι Κροατία, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Κύπρος, Αλγερία, Συρία και Μαρόκο. Από κάθε όμιλο προκρίνονται τέσσερις ομάδες στην προημιτελική φάση.

Στο Beach Handball γυναικών, θα υπάρχει ένας μόνο όμιλος των επτά ομάδων. Σε αυτόν, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου, Ελλάδα, θα βρει απέναντί της την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου Ιταλία και τις Αλγερία, Κύπρο, Πορτογαλία, Συρία και Τυνησία.

Στο τουρνουά των ανδρών του Beach Soccer, η κλήρωση θα διεξαχθεί σε νοκ άουτ αγώνες. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια, θα ξεκινήσει από τη Β’ φάση όπου θα αντιμετωπίσει για την πρόκριση στην τετράδα το νικητή του ζευγαριού Γαλλίας-Αιγύπτου. Στη Β’ φάση, η Τυνησία κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Αλγερία, η Συρία το νικητή του ζευγαριού Αλβανίας-Μαρόκου και η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου, Ιταλία, που όπως και η Ελλάδα πέρασε απευθείας στη Β’ φάση, το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Λιβύη.