Η Γενική Συνέλευση της ANOC θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη

Συνάντηση της ΔΕΜΑ με την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου
7 Σεπτεμβρίου, 2021
H Tυνησία πρωταθλήτρια στο Afrobasket 2021
12 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) μετέφερε τη Γενική Συνέλευση τον επόμενο μήνα, από την Αθήνα στο νησί της Κρήτης. Στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η βασική συνεδρίαση των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (NOC), αλλά λήφθηκε αποφάσισε να αλλάξει ο χώρος και να γίνει στο Creta Maris Beach Resort.

Ο Έλληνας Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είναι από την Κρήτη και πρότεινε το νησί να φιλοξενήσει τη συνάντηση. Αξιωματούχοι της ANOC συμπεριλαμβανομένης της γενικής γραμματέα Gunilla Lindberg πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη στο θέρετρο την περασμένη εβδομάδα. Οι ημερομηνίες για την εκδήλωση, που μεταφέρθηκε από τη Νότια Κορέα στην Αθήνα λόγω των ανησυχιών για τον COVID-19 στην ασιατική χώρα, θα παραμείνουν οι ίδιες, από τις 24 έως τις 25 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η ANOC κάλεσε τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να εγγραφούν στη Γενική Συνέλευση, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τα βραβεία της ANOC.

«Μας εντυπωσίασαν οι εγκαταστάσεις στην Κρήτη και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι μια εξαιρετική Γενική Συνέλευση», δήλωσε η Lindberg. «Λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί ο COVID-19 έχουμε λιγότερο χρόνο από το συνηθισμένο να προετοιμαστούμε. Ωστόσο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (HOC) και το νησί της Κρήτης έχουν μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς συναντήσεις, οι οποίες θα επιταχύνουν τη διαδικασία και θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα. Ανυπομονούμε πολύ να υποδεχτούμε τις NOC στην Ελλάδα τον Οκτώβριο».