Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024

Σημαντικές συναντήσεις στην Πάτρα ενόψει των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων
Ιούνιος 1, 2019
Oι 50 ημέρες για το Μπακού 2019 γιορτάστηκαν με λαμπρές εκδηλώσεις
Ιούνιος 4, 2019

Στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα έγινε η έναρξη του προγράμματος «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024». Το πρόγραμμα  συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδας- Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Στοχεύει στη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος, της Ολυμπιακής παιδείας και της γαλλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί, μεταξύ 2019 και 2024, μέσα από την οργάνωση ετησίων ολυμπιακών ημερίδων παρουσία Γάλλων και Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου 1.800 περίπου νέων, μιας δίγλωσσης «γενιάς 2004» (ελληνικά/γαλλικά), ικανής να διαδώσει τις αξίες του Ολυμπισμού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. – Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα – Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού – Philippe Vinogradoff, Πρέσβης Αθλητισμού, Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας – Guy Drut, πρώην Υπουργός Αθλητισμού, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – Μανώλης Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – Γιώργος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy ευχαρίστησε θερμά όλους όσους υποστήριξαν την υλοποίηση αυτού του προγράμματος που είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό και τους νέους, στο Ολυμπιακό Πνεύμα και τη γαλλική γλώσσα που είναι μια από τις επίσημες γλώσσες των Oλυμπιακών Aγώνων.

Ο Guy Drut πρώην Υπουργός Αθλητισμού, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεχάρη τους Έλληνες και Γάλλους Ολυμπιονίκες του 2004, για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το πρόγραμμα, και μίλησε τη κοινή προσπάθεια των δύο χωρών ώστε το Ολυμπιακό Πνεύμα να εγγραφεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του στόχου του προγράμματος αυτού που είναι η διαμόρφωση, στα επόμενα 5 χρόνια ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, ενός ενεργού δικτύου δίγλωσσων νέων που θα διαδώσει περαιτέρω τις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.