Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ συνεδρίασε στο Ραμπάτ

Oι συναντήσεις της ΔΕΜΑ με αθλητικούς αξιωματούχους στο Μαρόκο
22 Απριλίου, 2024
Η Tελετή Παράδοσης σηματοδοτεί το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα στο Παρίσι 2024
27 Απριλίου, 2024

Στο Ραμπάτ του Μαρόκου συνεδρίασε στις 20 Απριλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στην πρώτη συνεδρίαση για το 2024.

Η επίσημη έναρξη έγινε παρουσία του Διευθυντή του Υπουργείου Εθνικής Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Abderrazak El Akari, ο οποίος έκανε αναφορά στην Ολυμπιακή εκεχειρία μέσω του αθλητικού κινήματος που πρεσβεύει την ειρήνη το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και προάγει τον αθλητικό πολιτισμό. Επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου στις δράσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαρόκου σε όλους τους τομείς και τόνισε ότι το Μαρόκο αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΔΕΜΑ και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής οικογένειας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής Τάραντο 2026 ενημέρωσε για την πρόοδο της προετοιμασίας των Αγώνων, τη νέα έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής και παρουσίασε το αθλητικό πρόγραμμα. Η επόμενη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στο Τάραντο θα γίνει πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εγκρίθηκε η πρόταση της Επιτροπής Aλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας για Μεσογειακούς Πρεσβευτές.

Εγκρίθηκε η συνέχιση της συνεργασίας της ΔΕΜΑ με την ΙΤΑ σε θέματα anti-doping για τους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες Τάραντο 2026 και Μεσογειακούς Beach Games Portimão & Lagoa 2027.

Ανακοινώθηκε η έκδοση ενός βιβλίου για τους Μεσογειακούς Αγώνες από την Επιτροπή Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ ενόψει της επετείου για τα 75 χρόνια της ΔΕΜΑ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα Αγγλικά και Γαλλικά το 2026 πριν τους Αγώνες του Τάραντο.

Επιβεβαιώθηκε η εκ νέου συνεργασία της ΔΕΜΑ με τη EUROVISION μέχρι τους Μεσογειακούς Αγώνες Πρίστινα 2030.

Ανακοινώθηκε ότι το Συνέδριο της ΔΕΜΑ για το μέλλον των Μεσογειακών Αγώνων, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα διοργανωθεί το 2025 στην Πρίστινα, μετά από πρόσκληση της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσόβου.

Eγκρίθηκε το νέο branding της ΔΕΜΑ για την Επιτροπή Αθλητών.

Εγκρίθηκε η παροχή οικονομικής ενίσχυσης στις 26 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών  ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών της κάθε αποστολής στους Μεσογειακούς Beach Games Ηράκλειο 2023. Τα χρήματα θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες, ως βοήθεια στις ΕΟΕ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποφασίστηκε ότι θα ανοίξει η διαδικασία υποψηφιοτήτων για διοργάνωση των Μεσογειακών Beach Games 2031 και η απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί το 2025, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΔΕΜΑ.