Η ΔΟΕ και ο ΠΟΥ ενισχύουν τους δεσμούς για να υποστηρίξουν έναν υγιή τρόπο ζωής

H ΔΟΕ εγκρίνει κονδύλι 800 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19
Μάιος 15, 2020
Ο Πρωθυπουργός της Αλγερίας Abdelaziz Djerad επισκέφθηκε το νέο στάδιο του Οράν
Μάιος 20, 2020

Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 που συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενδυναμώνουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής άσκησης, του αθλητισμού και της ενεργού αναψυχής, ως εργαλείο για την υγεία σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της νέας Συμφωνίας Συνεργασίας που υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία τoυ ΠΟΥ στη Γενεύη, η ΔΟΕ και ο ΠΟΥ επιδεικνύουν την κοινή τους δέσμευση τόσο για την προώθηση της υγιούς κοινωνίας μέσω του αθλητισμού, σε συμφωνία με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 3 («Καλή υγεία και ευεξία») , και στη συμβολή στην πρόληψη των μη μεταδοτικών ασθενειών.

«Τους τελευταίους μήνες στην τρέχουσα κρίση, όλοι έχουμε δει πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός και η σωματική δραστηριότητα για τη σωματική και ψυχική υγεία. Ο αθλητισμός μπορεί να σώσει ζωές », δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. «Θα επωφεληθούμε από τις συμβουλές του ΠΟΥ κατά την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κοινωνίας μετά τον κορωνοϊό, όπου η υγεία θα διαδραματίσει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στις δημόσιες πολιτικές. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο κοντά με τον ΠΟΥ. Η ΔΟΕ καλεί τις κυβερνήσεις του κόσμου να συμπεριλάβουν τον αθλητισμό στα προγράμματά τους μετά την κρίση, λόγω του σημαντικού ρόλου του αθλητισμού στην πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών. »

Ο κ. Μπαχ πρόσθεσε: «Καθώς ετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες, είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες που μπορούμε να συνεχίσουμε να βασίζουμε στις πολύτιμες συμβουλές του ΠΟΥ».