Η ΔΟΕ έχει ήδη δώσει οικονομική στήριξη 100 εκατ. δολαρίων στο Ολυμπιακό κίνημα

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου εγκαινίασε τους Ολυμπιακούς κύκλους μπροστά στην έδρα της
16 Ιουλίου, 2020
Υπό την αιγίδα της ΔΟΕ οι Μεσογειακοί Αγώνες «Οράν 2022»
20 Ιουλίου, 2020

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή  έχει ήδη υποστηρίξει τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες  με περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια μετά την έναρξη της κρίσης COVID-19. Μέχρι σήμερα και ανάλογα με τις ανάγκες, έχουν διατεθεί 63 εκατομμύρια στις Διεθνείς Ομοσπονδίες και 37 εκατομμύρια στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκεαπό την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές συνεχίζοντας το Πρόγραμμα TOP ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, η ΔΟΕ έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τους αναγνωρισμένους από την ΔΟΕ Οργανισμούς.

Η ΔΟΕ, ως ηγέτης του Ολυμπιακού Κινήματος, παίζει κρίσιμο ρόλο στη στήριξη των ενδιαφερόμενων μερών κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19. Ο οργανισμός έχει επιτύχει γρήγορα τη δέσμευσή του να διαθέσει ένα πρόγραμμα πακέτων βοήθειας για το Ολυμπιακό Κίνημα.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είπε: «Το Ολυμπιακό Κίνημα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση. Η ΔΟΕ πρέπει να διοργανώσει για πρώτη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν αναβληθεί και να βοηθήσει όλα τα μέρη να αντιμετωπίσουν αυτήν την παγκόσμια κρίση. Αυτή η νέα κατάσταση θα χρειαστεί όλη μας την αλληλεγγύη, τη δημιουργικότητα, την αποφασιστικότητα και την ευελιξία. Πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες και συμβιβασμούς. Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Αυτή η κατάσταση απαιτεί από όλους μας να παίξουν το ρόλο τους και αυτό ισχύει για όλους μας, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε με τα προγράμματα υποστήριξής μας.»