Η ANOC και η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή θα φυτέψουν 10.000 δέντρα

Distria Krasniqi και Akil Gjakova Αθλητές της Χρονιάς στο Κόσοβο για το 2023
5 Μαρτίου, 2024
H ΔΕΜΑ θρηνεί την απώλεια του πρώην Αντιπροέδρου Mounir Sabet
8 Μαρτίου, 2024

Η Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) και η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή (COP) συνέβαλαν στη φύτευση ενός εκταρίου τοπικών δέντρων για την υποστήριξη της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα ενόψει της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης της ANOC στις 28 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2024. Συνολικά θα φυτευτούν 10.000 δέντρα, τα οποία θα συμβάλουν στο συνεχιζόμενο έργο της COP για το Ολυμπιακό Δάσος της Πορτογαλίας, μέρος του Δικτύου Ολυμπιακών Δασών της ΔΟΕ.

Η πρωτοβουλία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη Στρατηγική Αειφορίας της ANOC και τη δέσμευσή της να μειώσει το 50% των εκπομπών της έως το 2030 και να φτάσει στο καθαρό μηδέν έως το 2040. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στο Quinta do Pisão στο Φυσικό Πάρκο Sintra-Cascais με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ANOC Gunilla Lindberg, τον Γενικό Γραμματέα του COP José Manuel Araújo, τον Δημοτικό Σύμβουλο Francisco Kreye και τον Πρόεδρο του Cascais Tourism, Bernardo Correa de Barros.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της ANOC, Victoria Cabezas, συμμετείχε στη δενδροφύτευση με εκπροσώπους των τριών οργανώσεων και πρώην αθλητές: τον Πορτογάλο τζουντόκα Yahima Ramirez, τον Ολυμπιακό αθλητή γυμναστικής Gonçalo Carvalho, τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων Luis Filipe Jesus, τις Ολυμπιακές κολυμβήτριες Victoria Kaminskaya και Diana Gomes και τον Olympian της ιστιοπλοϊας Joana Pratas.