Η 2η Σύνοδος Κορυφής των Αθλητικών Ομοσπονδιών της Πορτογαλίας

Δενδροφύτευση από την Αλγερινή Ολυμπιακή Επιτροπή
27 Φεβρουαρίου, 2021
Τυνησία: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τη σημασία της σωματικής και αθλητικής δραστηριότητας
2 Μαρτίου, 2021

Πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, η 2η Σύνοδος Κορυφής των Αθλητικών Ομοσπονδιών, υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η Σύνοδος έγινε με φυσική παρουσία αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης, με μεγάλη συμμετοχή από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, στο Pavilion Multiusos de Odivelas και ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση που παρουσιάστηκε με τίτλο «Μαζί για τον Αθλητισμό».

Το κείμενο έχει ως θεμελιώδη θέματα την επανάληψη των αθλητικών δραστηριοτήτων των Ομοσπονδιών τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας, τη βιωσιμότητα του αθλητικού μοντέλου και την κοινωνική ενίσχυση του αθλητισμού.

Επίσης περιλαμβάνει προτάσεις για τον Αθλητικό Τουρισμό, το φορολογικό σύστημα και τον οικονομικό και δημοσιονομικό αντίκτυπο της πανδημίας και θα παρουσιαστεί στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πορτογαλίας José Manuel Constantino, επισήμανε ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να μείνει εκτός της στήριξης που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση για διάφορους τομείς της κοινωνίας λόγω του Covid-19.