H Iταλία ολοκλήρωσε τους κολυμβητικούς αγώνες με 51 μετάλλια

Ο εκτελών χρέη Προέδρου της ΔΕΜΑ συναντήθηκε με τους Mediterranean Young Ambassadors στο Taranto

26 Αυγούστου 2026

Η ΔΕΜΑ γράφει ιστορία με τη βιωσιμότητα στους Μεσογειακούς Αγώνες

27 Αυγούστου 2026

Ο εκτελών χρέη Προέδρου της ΔΕΜΑ συναντήθηκε με τους Mediterranean Young Ambassadors στο Taranto

26 Αυγούστου 2026

Η ΔΕΜΑ γράφει ιστορία με τη βιωσιμότητα στους Μεσογειακούς Αγώνες

27 Αυγούστου 2026
Όλα

Η Ιταλία είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην κολύμβηση στους 20ούς Μεσογειακούς Αγώνες Τaranto 2026. Οι «Azzurri» έχουν κατακτήσει σχεδόν τα μισά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί: 51 από τα 105, ποσοστό 48,5%.

Η κυριαρχία τους ήταν απόλυτη και στις τέσσερις ημέρες των αγώνων. Στις 22 Αυγούστου κατέκτησαν 13 μετάλλια, στις 23 Αυγούστου πρόσθεσαν άλλα 13, στις 24 Αυγούστου εννέα και στις 25 Αυγούστου άλλα 16, φτάνοντας συνολικά τα 51 μετάλλια, εκ των οποίων 19 χρυσά. Πρόκειται για εντυπωσιακή επίδοση, σχεδόν τριπλάσια από εκείνη της δεύτερης χώρας, της Ελλάδας, η οποία «σταμάτησε» στα 18 μετάλλια. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Πορτογαλία με 7 μετάλλια, εκ των οποίων 3 χρυσά.

Μεταξύ των κολυμβητών και κολυμβητριών με τις περισσότερες διακρίσεις ξεχωρίζει η Πορτογαλίδα Francisca Soares Martins, με τέσσερα μετάλλια. Ακολουθούν, με τρία μετάλλια ο καθένας και καθεμία, οκτώ αθλητές: οι Ιταλοί Gabriele Mancini, Alberto Razzetti, Francesco Lazzari και Lisa Angiolini, οι Έλληνες Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου και Δημήτριος Μάρκος, καθώς και η Πορτογαλίδα Camila Rodrigues Rebelo.

Δ.Ε.Μ.Α.
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.