Διάλεξη για το αντιντόπινγκ από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου

H Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία «Μένουμε σπίτι»
20 Μαρτίου, 2020
Oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν για το 2021
24 Μαρτίου, 2020

H Eθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου διοργάνωσε μια διάλεξη με γενικές γνώσεις κατά του ντόπινγκ σε όσους πήραν υποτροφία στο Olympic Hope 2020.

Ο λέκτορας ήταν ο υπεύθυνος  αντιντόπινγκ της Ολυμπιακής Επιτροπής, Gezim Murseli, επίσης μέλος της ιατρικής επιτροπής της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσόβου. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα “Καθαρός Αθλητισμός”.

Παράλληλα με τους αθλητές, στη διάλεξη συμμετείχαν επίσης προπονητές και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών. Οι συμμετέχοντες άκουσαν τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής, Besim Hasani, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής σε τέτοιες διαλέξεις σχετικά με τα μέτρα για να εμποδιστεί το ντόπινγκ.

Η διάλεξη, που οργανώθηκε στην Πρίστινα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των αθλητών του Κοσόβου σχετικά με τα προληπτικά μέτρα αντιντόπινγκ.

Από το επόμενο έτος, μετά από τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA), η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου θα δημιουργήσει τον Οργανισμό Αντιντόπινγκ του Κοσόβου.