Συνεδρίαση της ΕΕ της ΔΕΜΑ
1 Αυγούστου, 2016
Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ
1 Αυγούστου, 2016

Η Τιμητική Επιτροπή των 18ων Μεσογειακών Αγώνων Ταραγόνα 2017, υπό την προεδρία του Βασιλιά Felipe VI, συστάθηκε επίσημα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στο Θέατρο της Ταραγόνα.

Μπροστά από ένα μεγάλο ακροατήριο πάνω από 250 συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από τον κόσμο του αθλητισμού, από δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις, από τον κόσμο του  Πολιτισμού και της Κοινωνίας των Πολιτών, πήραν το λόγο ο κ. Josep Maria Ballesteros, Δήμαρχος της Ταραγόνα και Πρόεδρος της ΟΕΜΑ, ο κ. Amar Addadi, Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, ο κ. Alejandro Blanco, Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας, ο κ. Francesc Homs, Σύμβουλος του Προέδρου της Κυβέρνησης της Καταλονίας, ο κ. Alfonso Alonso, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, εκπρόσωπος της Κεντρικής Κυβέρνησης και ο Βασιλιάς Felipe VI.

Στην ομιλία του η αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς επιβεβαίωσε ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν μια ευκαιρία για τους Ισπανούς να προχωρήσουν προς το μέλλον ενισχύοντας περαιτέρω το κύρος της χώρας τους στην περιοχή της Μεσογείου και τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως η οργανωτική ομάδα είναι αποφασισμένη να μετατρέψει τους Αγώνες σε μία διοργάνωση που θα κληροδοτήσει μια μόνιμη κληρονομιά τόσο για την Ταραγόνα όσο και για ολόκληρη την επαρχία.

Μετά την τελετή, ο Βασιλιάς, συνοδευόμενος από όλα τα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής, επισκέφθηκε το Tarraco Arena Plaza, μία από τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες.