Αντίο Πεκίνο 2022, γεια Μιλάνο και Cortina d’Ampezzo 2026

Davide Tizzano: “Οι εγκαταστάσεις του Oran είναι ένα αριστούργημα”
21 Φεβρουαρίου, 2022
Καπράλος: «Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τους καλύτερους αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οran
25 Φεβρουαρίου, 2022

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, μετά από περισσότερο από δύο εβδομάδες αγώνων σε 109 αγώνες από 15 αγωνίσματα σε 7 αθλήματα στους τρεις αγωνιστικούς χώρους του Πεκίνου, του Yanqing και του Zhangjiakou.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping παραυρέθηκε στην Τελετή μαζί με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Thomas Bach.

Συνολικά 2.871 αθλητές συμμετείχαν στους Χειμερινούς Αγώνες του 2022 και περισσότεροι από 2.000 από αυτούς παρακολούθησαν την Τελετή Λήξης. Ο επικεφαλής της τελετής Zhang Yimou χαρακτήρισε την Τελετή Λήξης ένα «μεγάλο πάρτι» για τους αθλητές.

«Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022, ήταν πραγματικά εξαιρετικοί και σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας εποχής για τα παγκόσμια χειμερινά αθλήματα», είπε ο Bach στην ομιλία του. Οι αθλητές δεν θα μπορούσαν να πετύχουν την απίστευτη επίδοσή τους χωρίς τη στήριξη και τη βοήθεια της Oργανωτικής Eπιτροπής. Περίπου 27.000 εθελοντές επιστρατεύτηκαν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. Ήταν πάντα εκεί, έτοιμοι να βοηθήσουν κάθε συμμετέχοντα στους Αγώνες. Πολλές αντιπροσωπείες εξήραν την υπηρεσία που προσέφεραν οι εθελοντές.

Παραδοσιακά, η Ολυμπιακή Σημαία υψώθηκε μεσίστια της Τελετής Λήξης και στη συνέχεια παραδόθηκε από τον Δήμαρχο του Πεκίνου Chen Jining, στον κ. Bach, ο οποίος αντίστοιχα την παρέδωσε στους ομολόγους του κ. Jining στις ιταλικές πόλεις Μιλάνο και Cortina d’Ampezzo, Beppe Sala και Gianpietro Gedina, που θα φιλοξενήσουν από κοινού τους επόμενους Χειμερινούς Αγώνες, με την ονομασία Milano Cortina 2026.

Οι δύο εκπρόσωποι της διοργανώτριας χώρας έκαναν μια οκτάλεπτη εισαγωγική παρουσίαση για να καλωσορίσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026.