Αναψε η Ολυμπιακή Φλόγα για το «Τόκιο 2020»

Σεμινάριο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαρόκου για τη διοργάνωση αθλητικών προγραμμάτων
11 Μαρτίου, 2020
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία σταμάτησε στην Ελλάδα
13 Μαρτίου, 2020
Όλα

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ 2020 / ÔÅËÅÔÇ ÁÖÇÓ ÖËÏÃÁÓ ÓÔÇÍ ÁÑ×ÁÉÁ ÏËÕÌÐÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÃÉÁÍÍÇÓ ÓÐÕÑÏÕÍÇÓ/ EUROKINISSI) POOL PHOTO EOE

Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Τόκιο το 2020 άναψε στην Αρχαία Ολυμπία την Πέμπτη μέσα σε πρωτοφανή μέτρα υγείας καθώς η Ελλάδα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό.

Η ηθοποιός Ξανθή Γεωργίου ντυμένη ως αρχαία ελληνίδα ιέρεια άναψε τη φλόγα χρησιμοποιώντας τις αχτίδες του ήλιου αντανακλώντας σε έναν κοίλο καθρέφτη, ξεκινώντας έτσι την εβδομαδιαία Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα πριν η Φλόγα παραδοθεί στους διοργανωτές του Τόκυο στις 19 Μαρτίου. Την Τελετή παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης. 

“Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζει την έναρξη της πορείας της Ολυμπιακής φλόγας προς το Τόκιο», τόνισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ. «Όταν η φλόγα επιστρέψει στο Τόκιο μετά από 56 χρόνια, η ελπίδα θα φωτίσει  χώρα» πρόσθεσε. Την Τελετή παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια γυναίκα ήταν η πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Η Άννα Κορακάκη, η πρώτη από τις 600 δρομείς που θα μεταφέρουν τη Φλόγα στην Ελλάδα, είναι ο Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου στη σκοποβολή.