
H Italia Team για τους Μεσογειακούς Αγώνες Taranto 2026
4 Αυγούστου 2026Συγκροτήθηκε επίσημα η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων Pristina 2030, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα υπό την παρουσία και καθοδήγηση του Πρωθυπουργού του Κοσόβου, Albin Kurti.
Η συνάντηση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της οργανωτικής διαδικασίας για τους Αγώνες, οι οποίοι θα φέρουν κοντά αθλητικούς φορείς, το Ολυμπιακό κίνημα και διεθνείς εταίρους στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διοργάνωσης.
Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε και η Αλβανική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (KOKSH), με τον Πρόεδρό της Fidel Ylli, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Αλβανίας, Endrit Hoxha.
Ο Fidel Ylli επανέλαβε τη στήριξη της KOKSH προς την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου και τους θεσμούς του Κοσόβου καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των Αγώνων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της Αλβανίας στη διοργάνωση, ιδιαίτερα σε σχέση με τα αγωνίσματα των υδάτινων αθλημάτων που προβλέπεται να διεξαχθούν στο Δυρράχιο της Αλβανίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος της Πρίστινας Përparim Rama, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσόβου Ismet Krasniqi, ο Γενικός Γραμματέας Besim Aliti, καθώς και οι Αντιπρόεδροι Milaim Kelmendi και Arben Fetahu.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες Pristina 2030 θα φιλοξενηθούν στο Κόσοβο, ενώ μέρος των αγωνισμάτων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αλβανία. Η διοργάνωση θα απαιτήσει, συνεπώς, συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την προετοιμασία και υλοποίηση των αγωνισμάτων που θα πραγματοποιηθούν εκτός Κοσόβου.
Η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής σηματοδοτεί την έναρξη της επίσημης φάσης προετοιμασίας των Αγώνων. Οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται πλέον να προχωρήσουν στον σχεδιασμό του αθλητικού προγράμματος, την προετοιμασία των εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης το 2030.

