Κοινή Συνεδρίαση Δ.Ε.Μ.Α. – Ο.Ε.Μ.Α.
1 Αυγούστου, 2016
Γενική Συνέλευση της Δ.Ε.Μ.Α.
1 Αυγούστου, 2016

1st_mbgΜετά την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 20 Οκτωβρίου 2012 στη Μερσίνα της Τουρκίας, να διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια Μεσογειακοί Αγώνες Παραλίας, εστάλη στις 24 Μεσογειακές Ολυμπιακές Επιτροπές και στις ενδιαφερόμενες Δ.Ο. η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας για την ανάληψη των 1ων Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας. 

Η προθεσμία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων είναι το τέλος Ιανουαρίου 2013, ενώ η προθεσμία υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας είναι το τέλος Απριλίου 2013. Η ανακήρυξη της διοργανώτριας πόλης θα γίνει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ε.Μ.Α. που θα λάβει χώρα στη Μερσίνα στις 18 Ιουνίου 2013. 

Οι αγώνες αυτοί αφορούν αποκλειστικά και μόνο θαλάσσια αθλήματα και αθλήματα παραλίας και αποσκοπούν στο να φέρουν πιο κοντά τους νέους αθλητές της Μεσογείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις και να προσελκύσουν κορυφαίους αθλητές στα συγκεκριμένα αθλήματα. 

Τα αθλήματα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των 1ων Μ.Α.Π. είναι: Κωπηλασία Θαλάσσης, Badminton Παραλίας, Canoeing Θαλάσσης, Ποδόσφαιρο Παραλίας, Beach Handball, Kayak Polo, Πάλη Παραλίας, Τεχνική Κολύμβηση (πισίνα), Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας, Αθλητικό Ψάρεμα, Beach Rugby, Water Ski & Wakeboard, Surfing, Beach Tennis, Τρίαθλο, Ιστιοπλοΐα και Beach Volley.