Υποβολή υποψηφιότητας Οράν για τους ΜΑ 2021
1 Αυγούστου, 2016
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
1 Αυγούστου, 2016

H Μεσογειακή Γυμναστική Συνομοσπονδία (Comegym) επέλεξε την πόλη της Ραγκούσα (Σικελία-Ιταλία) για να διοργανώσει δύο μεγάλες εκδηλώσεις από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2014. Στις 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 5η Γενική Συνέλευση παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Γυμναστικής Ομοσπονδίας Prof B Grandi, του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) A. Addadi, τους Προέδρους των ηπειρωτικών ενώσεων της Ευρώπης  G.  Guelzec και της Αφρικής Α. Zaater, 12 πρόεδρων εθνικών ομοσπονδιών και άλλων υψηλά ιστάμενων,  συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Ιταλικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας R. Agabio και της Σικελίας.

Κατά τις εκλογές για την Εκτελεστική Επιτροπή για την περίοδο 2015-2018, ο Δρ. Michel Leglise επανεξελέγη ομόφωνα. Παράλληλα, και σε στενή συνεργασία με την Ιταλική Γυμναστική Ομοσπονδία, το αθλητικό σχολείο του Cuneo και την πόλη και περιοχή της Ragusa, η Μεσογειακή Γυμναστική Συνομοσπονδία διοργάνωσε το πρώτο Μεσογειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής εφήβων.

Οι 40 νέοι γυμναστές συμμετείχαν επίσης και σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σχετικά με τις αξίες του αθλητισμού, την καταπολέμηση του ντόπινγκ  και ανακάλυψαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες της Διεθνούς Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Όλες οι ομοσπονδίες, οι γυμναστές, οι διοργανωτές και φυσικά η Comegym συμφώνησαν ότι το εν λόγω πρωτάθλημα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, λόγω τους ειδικού αθλητικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου χαρακτήρα του.