Λεγεώνα τιμής στον 1ο Αντιπρόεδρο της ΔΕΜΑ
1 Αυγούστου, 2016
Έπίσκεψη της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΕΜΑ στη Μερσίνα
1 Αυγούστου, 2016
logo-mesrsin-2013-cijmΑπό τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στη Μερσίνα διάφορες συναντήσεις της ΔΕΜΑ:

 
- Στις 13 Οκτωβρίου, οι συνεδριάσεις της Τεχνικής, Ιατρικής, Συνεργασίας και Ανάπτυξης,  Καταστατικού και Κανονισμών καθώς και της Επιτροπής Συντονισμού “Μερσίνα 2013» 
 
- Στις 14 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ και η Κοινή Συνεδρίαση της ΔΕΜΑ με την ΟΕΜΑ

- Στις 15 Οκτωβρίου, η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ στην οποία συμμετείχαν 24 Μεσογειακές ΕΟΕ και 6 μέλη της ΔΟΕ

Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της ΔΕΜΑ, των οποίων τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τους ομολόγους τους από την νεο-ορισθείσα Οργανωτική Επιτροπή, καθώς και η κοινή συνεδρίαση της ΔΕΜΑ / ΟΕΜΑ, καθησύχασε σε μεγάλο βαθμό τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν σε θέση να διαπιστώσουν την ταχεία πρόοδο που έχει σημειωθεί από τους διοργανωτές κατά τη διαδικασία προετοιμασίας των 17ων Μεσογειακών Αγώνων.

Υπήρχαν  θέματα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της απονομής του «Orde du Merite» στον κ. Mario Pescante και τον μακαρίτη Henri Sérandour (και την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Μέλους στους κ.κ. Ivan Curkovic και José-Maria Echeverria), την έγκριση των τροπολογιών του Καταστατικού Χάρτη της ΔΕΜΑ και κυρίως την εκλογή της διοργανώτριας πόλης των Μεσογειακών Αγώνων 2017. Στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα από το «ευ αγωνίζεσθαι», η πόλη της Tarragona (Ισπανία) κέρδισε με μικρή διαφορά την αντίπαλο, Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος).
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη γιορτή που προγραμματίστηκε από τους Τούρκους διοργανωτές για τον εορτασμό των 60 χρόνων των Μεσογειακών Αγώνων και των 50 χρόνων της ΔΕΜΑ, διπλή επέτειος για την οποία κατασκευάστηκε και διανεμήθηκε σε όλους τους μετέχοντες ένα αναμνηστικό μετάλλιο. Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, κ. Zafer Caglayan, ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Suat Kilic, ο Κυβερνήτης της Μερσίνας, κ. Hasan Basri Guzeloglu, και ο Δήμαρχος της Μερσίνας, κ. Macit Ozcan, τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτές τις εκδηλώσεις, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για τους Μεσογειακούς Αγώνες.