Άναψε στην Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026

Το Τάγμα της Αξίας της ΔΕΜΑ απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune
19 Νοεμβρίου, 2025
Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ
29 Νοεμβρίου, 2025
Το Τάγμα της Αξίας της ΔΕΜΑ απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune
19 Νοεμβρίου, 2025
Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ
29 Νοεμβρίου, 2025
Όλα

OLYMPIA, GREECE - NOVEMBER 26: High Priestess Mary Mina hands over the Olympic Flame to torchbearer Petros Gaidatzis during the lighting ceremony of the Olympic Flame for the Milano Cortina 2026 Olympic Winter Games on November 26, 2025 in Olympia, Greece. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026 άναψε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, την ιστορική γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελετή αποτελεί την απαρχή του ταξιδιού της φλόγας προς την Ιταλία, όπου θα φτάσει στις 4 Δεκεμβρίου για να διασχίσει τη χώρα έως την Τελετή Έναρξης στις 6 Φεβρουαρίου 2026.

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, φιλοξενήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρο Κούβελο, και παρευρέθηκαν πλήθος διακεκριμένων προσκεκλημένων. Μεταξύ αυτών ήταν η Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Kirsty Coventry, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας.

Λόγω της πρόβλεψης για έντονες βροχοπτώσεις, η φλόγα άναψε με τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της πρόβας τη Δευτέρα, διασφαλίζοντας ότι διατηρήθηκε η αγνότητα της παραδοσιακής μεθόδου. Η φλόγα αυτή μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην επίσημη Ολυμπιακή δάδα των Milano Cortina 2026 κατά τη διάρκεια της τελετής, όπου ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού 2024 στην κωπηλασία, Πέτρος Γκαϊδατζής, σηματοδότησε την έναρξη της ελληνικής λαμπαδηδρομίας ως πρώτος λαμπαδηδρόμος. Στη συνέχεια, ο Πέτρος ενώθηκε με την πρώτη Ιταλίδα λαμπαδηδρόμο, τη δύο φορές Ολυμπιονίκη, Stefania Belmondo, για να τρέξουν μαζί, προτού εκείνη παραδώσει τη φλόγα στον συμπατριώτη της και επίσης διπλό Ολυμπιονίκη, Armin Zoeggeler.

Μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων στην τελετή ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach· το μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Σπύρος Καπράλος· ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Milano Cortina 2026 και μέλος της ΔΟΕ, Giovanni Malagò· η Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Milano Cortina 2026, μέλος της ΔΟΕ, Kristin Kloster· ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI), Luciano Buonfiglio· ο Ιταλός Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, Andrea Abodi· και ο Δήμαρχος Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

Δ.Ε.Μ.Α.
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.