
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας τίμησε τους εθελοντές του EYOF Σκόπια 2025
24 Σεπτεμβρίου, 2025
H ΔΕΜΑ επισκέφθηκε Portimao και Lagoa
1 Οκτωβρίου, 2025Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου, Dušan Simonović, άνοιξε επίσημα το 23ο Συνέδριο της Αθλητικής Ακαδημίας του Μαυροβουνίου, το «Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης, Ιατρικής και Υγείας Podgorica 2025», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Ποντγκόριτσα.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος Simonović τόνισε τη σημασία της συνεχούς επιστημονικής και επαγγελματικής ανάμιξης στους τομείς του αθλητισμού, της ιατρικής και της υγείας. Υπογράμμισε ότι η καινοτομία, η συνέργεια και η συλλογική προσπάθεια είναι το κλειδί για την οικοδόμηση γεφυρών προς το μέλλον. Τόνισε επίσης τον αναντικατάστατο ρόλο του αθλητισμού όχι μόνο στην ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων, αλλά και στην προαγωγή της υγείας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.
Το διήμερο συνέδριο συγκέντρωσε κορυφαίους εμπειρογνώμονες από το Μαυροβούνιο και το εξωτερικό. Μέσω κεντρικών διαλέξεων, συζητήσεων σε πάνελ και ερευνητικών παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες στην αθλητική επιστήμη, την ιατρική και την υγεία, με έντονη έμφαση στις καινοτόμες πρακτικές, τις σύγχρονες προκλήσεις και τη διεπιστημονική συνεργασία.