Έπίσκεψη της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΕΜΑ στη Μερσίνα
1 Αυγούστου, 2016
Επέτειος των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896
1 Αυγούστου, 2016

Στις 13 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στη Μερσίνα οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ε.Μ.Α. και των Επιτροπών της (Τεχνικής, Ιατρικής και Συντονισμού «Μερσίνα 2013») και στις 14 Μαρτίου η Κοινή Συνεδρίαση της Δ.Ε.Μ.Α. με την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων «Μερσίνα 2013». 

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής επιβεβαιώθηκε η απόφαση να διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 26 Ιουνίου 2012 καθώς επίσης και η Εκτελεστική Επιτροπή στις 25 Ιουνίου 2012. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει σχετικά με το αίτημα των δύο Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, για ένταξή τους στη Δ.Ε.Μ.Α.. Οι συνεδριάσεις θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ταραγκόνα (Ισπανία), που είναι η διοργανώτρια πόλη των 18ων Μεσογειακών Αγώνων το 2017. 

Στη διάρκεια των ανωτέρω συνεδριάσεων στη Μερσίνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, της Ιατρικής, της Επιτροπής Συντονισμού για τους Μ.Α. «Μερσίνα 2013» και των μελών της Ε.Ε. συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους των αντίστοιχων τμημάτων της Ο.Ε.Μ.Α. και επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να δουν την πορεία / εξέλιξη των έργων. 

Στην Κοινή Συνεδρίαση της Δ.Ε.Μ.Α. με την ΟΕΜΑ «Μερσίνα 2013, τα μέλη της Δ.Ε.Μ.Α. εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που τώρα πλέον η Ο.Ε.Μ.Α. είναι στελεχωμένη από άτομα έμπειρα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που επέδειξαν πλήρη επαγγελματισμό. Ο κ. Taha Aksoy, Γενικός Συντονιστής της νέας ομάδας, είναι πολύ έμπειρος και ήταν ο επικεφαλής της 23ης Πανεπιστημιάδας του 2005 στη Σμύρνη.  Επίσης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των προετοιμασιών, επισημαίνοντας όμως στους διοργανωτές την ανάγκη επίσπευσης των έργων.  

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συναντήσεων, μέλη της Δ.Ε.Μ.Α. και της Ο.Ε.Μ.Α. μαζί με πλήθος εθελοντών φύτεψαν ελαιόδεντρα στο Πανεπιστήμιο της Μερσίνας  με σκοπό τη δημιουργία «Ελαιώνα προς τιμήν των XVII Μεσογειακών Αγώνων Μερσίνα 2013».