Νέο Δ.Σ. στην Ολυμπιακή Επιτροπή Τουρκίας
1 Αυγούστου, 2016
Γενική Συνέλευση του ΑΟΣ
1 Αυγούστου, 2016

Ο κ. Addadi, επίσημος προσκεκλημένος στην τελευταία συνεδρίαση του ASMC


Η τελευταία συνεδρίαση της 6ης ενότητας του ASMC ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας  τιμώμενο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ο κ. Amar Addadi.

Ο κ. Addadi, ως ένας από τους συντελεστές του βιβλίου “Διοίκηση Ολυμπιακών Αθλητικών Οργανισμών» στην παρουσίασή του σχετικά με τη διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, μίλησε για το ρόλο και την οργάνωση της Δ.Ε.Μ.Α. και εστίασε ιδιαίτερα στην περίπτωση των Μεσογειακών Αγώνων «Αλμερία 2005» και ιδιαίτερα στις στρατηγικές και το λειτουργικό μάνατζμεντ, που οδήγησαν στην επιτυχία τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Addadi έγινε δεκτός από ανώτατους αξιωματούχους του αθλητισμού και της Πολιτείας.

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία ήταν αυτή με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Sali Berisha, όπου έδωσε μια σύντομη επισκόπηση της συμμετοχής της Αλβανίας στους Μεσογειακούς Αγώνες, η οποία επέδειξε υψηλές επιδόσεις, όχι μόνο όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων, αλλά και στην κατάκτηση πολλών μεταλλίων.

Ο κ. Addadi δήλωσε στον Πρωθυπουργό ότι η συνεργασία με την Ε.Ο.Ε. Αλβανίας είναι εξαιρετική και η σχέση αυτή θα συνεχιστεί ακόμη περισσότερο. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Berisha δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει όλες τις δραστηριότητες της Ε.Ο.Ε.. Εξέφρασε την άποψη ότι η πολύπλευρη συνεργασία είναι σημαντική και η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τη διεύρυνση του προγράμματος συνεργασίας με την Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Ο κ. Addadi έγινε δεκτός, επίσης από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ο.Ε.. Η συνάντηση υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι Μεσογειακοί Αγώνες στην περιοχή και τη δέσμευση της Ε.Ο.Ε. της Αλβανίας για υψηλότερες επιδόσεις.

Ο κ. Addadi είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον πρύτανη του Αθλητικού Πανεπιστημίου των Τιράνων κ. Vejsel Rizvanolli και άλλα μέλη του προσωπικού του. Ο κ. Rizvanolli ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Μ.Α. για τις τελευταίες εξελίξεις στο ίδρυμά του, τις επενδύσεις στις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς επίσης και τα μελλοντικά σχέδια.