Αυλαία για τους ΜΑ Tarragona 2018

Οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν από 22 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου στην Ταραγόνα της Ισπανίας, ήταν μια μεγάλη επιτυχία στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, της φιλίας και της αλληλεγγύης. Οι Μεσογειακοί Αγώνες της Ταραγόνα πέτυχαν υψηλό επίπεδο επιδόσεων και έσπασαν αρκετά ρεκόρ, με τη συμμετοχή 3.652 αθλητών, μεταξύ των οποίων αρκετών Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, από 26 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Μεσογείου, γεγονός που αποτελεί αριθμό ρεκόρ στην ιστορία των Αγώνων.

Στην τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στο Στάδιο Nou Estadi del Gimnàstic, προήδρευσε ο κ. Amar Addadi, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ο κ. Josep Fèlix Ballesteros, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων και Δήμαρχος της Ταραγόνα και ο κ. Alejandro Blanco, Πρόεδρος της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε υποστολή της σημαίας της Δ.Ε.Μ.Α. η οποία παραδόθηκε στον κ. Noureddine Boukhatem, Δήμαρχο του Οράν, της αλγερινής πόλης που έλαβε τη σκυτάλη από την Ταραγόνα για τη διοργάνωση των XIX Μεσογειακών Αγώνων.