Σημαντικές αποφάσεις στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

O Πρόεδρος Αντάντι μίλησε για την «Πάτρα 2019»
Απρίλιος 4, 2019
Στη Morana Palikovic Gruden το βραβείο της ΔΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός»
Απρίλιος 8, 2019

Η Εκτελεστική Επιτροπή, το Εκτελεστικό Γραφείο, καθώς και η τεχνική και η ιατρική επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α. έκλεισαν τις εργασίες τους στην Πάτρα, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις, με επίκεντρο τους 2ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την κοινή συνεδρίαση της Δ.Ε.Μ.Α. με την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019», παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργου Βασιλειάδη, στην οποία παρουσιάστηκε λεπτομερώς η έως τώρα πρόοδος της προετοιμασίας.

Εξετάστηκε λεπτομερώς η ανά  τομέα εξέλιξη των χρονοδιαγραμμάτων και λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για τα αθλήματα και τους τόπους διεξαγωγής τους. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ ενέκρινε τις τελικές χωροθετήσεις και τον αριθμό των αθλημάτων, αλλά και το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Τα μέλη της Δ.Ε.Μ.Α. ξεναγήθηκαν επίσης  στις τοποθεσίες, όπου θα γίνουν οι προσωρινές εγκαταστάσεις διεξαγωγής των αθλημάτων στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας.

Παραμένουν σε υψηλή προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα, και ως τις 3 Μαΐου οπότε προγραμματίστηκε η επόμενη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στην πόλη, οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες αθλητικού εξοπλισμού και τη διαμονή των αθλητών και των συνοδών τους.

Μετά το τέλος της συναντήσεων ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Μ.Α. κ. Αμάρ Αντάντι τόνισε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών. Υπάρχει μία ολιγομελής ομάδα που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει τις διορίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες της Πάτρας θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Η Πάτρα είναι μεγάλη πόλη, είναι ελκυστική και έχει πολλές προοπτικές».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε: «Η Πολιτεία στηρίζει τους Αγώνες της Πάτρας και είμαι αισιόδοξος. Το πρόγραμμα ακολουθείται πιστά και είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διοργάνωσης. Θέλουμε να κάνουμε καλούς και επιτυχημένους Αγώνες που θα αφήσουν κληρονομιά στην Πάτρα».

Στο πλαίσιο των εργασιών της Δ.Ε.Μ.Α. στην Πάτρα, ο Πρόεδρος και η Eκτελεστική Επιτροπή είχαν δύο συναντήσεις, σε εγκάρδιο κλίμα, με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κώστα Πελετίδη και τους συνεργάτες του, στις οποίες συζητήθηκαν οι τρόποι συμμετοχής της δημοτικής αρχής και των πολιτών στην προετοιμασία και τη διοργάνωση των Αγώνων.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκτός των Αγώνων της Πάτρας, συζητήθηκε η πορεία της προετοιμασίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2021 στο Οράν. Είχαν προηγηθεί  συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου, καθώς και της τεχνικής και της ιατρικής επιτροπής.