Εκλογές της Επιτροπής Αθλητών της ΔΕΜΑ

Οι πρώτες εκλογές της Επιτροπής Αθλητών της Δ.Ε.Μ.Α. διεξήχθησαν από 24 έως 28 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων της Tarragona. Υπήρξαν δέκα υποψήφιοι από τις Ολυμπιακές Επιτροπές της Ισπανίας, της Κροατίας, της Τουρκίας, της Αλγερίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Επιτροπής Αθλητών, και μετά την καταμέτρηση των ψήφων από τους ψηφολέκτες που ορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Μ.Α., και όπως ανακοινώθηκε επίσημα στις 30 Ιουνίου στο Μεσογειακό Χωριό, οι αθλητές που εξελέγησαν είναι οι εξής:

1. Ms. Mireia BELMONTE (ESP) – Κολύμβηση
2. Κα Βασιλική ΜΙΛΟΥΣΗ (GRE) – Ενόργανη Γυμναστική
3. Mr. Giovanni PELLIELO (ITA) -Σκοποβολή
4. Mr. Mohamed FLISSI (ALG) – Πυγμαχία

Μετά από πρόταση του Προέδρου της Δ.Ε.Μ.Α που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, η κα Mireia Belmonte, έχοντας λάβει την πλειοψηφία των ψήφων, θα αναλάβει τα καθήκοντα της Προέδρου της Επιτροπής Αθλητών μέχρι το 2021.

Οι δεύτερες εκλογές της Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας τον Αύγουστο του 2019. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Επιτροπής, δύο αθλητές, ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα εκλεγούν κατά τη διάρκεια των ΜΠΑ Πάτρα 2019, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων.